Different Size Images Slider

Actueel Stichting Vrienden Museum Weesp:

15 oktober 2022

Nieuwe Wisseltentoonstelling: Expo-serie: Made in Weesp 15 oktober 2022 - 31 maart 2023

In Museum Weesp zie je wat maakstad Weesp door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Rondtrekkende kunstenaars uit Europa maken in de 18e eeuw het prachtige Weesper porselein. Internationale vormgevers van Van Houten zetten de 19e en 20e eeuw de Weesper chocolade fabriekwereldwijd op de kaart.

Maar wat wordt er in de 21e eeuw gemaakt in Weesp? In de expo-serie Made in Weesp presenteert het museum werk afkomstig van creatief werklandgroep het Domein.

poste expo 

27 januari 2021:

5jaar Onze stichting bestaat precies 5 jaar

Ter gelegenheid van onze verjaardag heeft de stichting een boekje uitgegeven Stadhuis Weesp over de geschiedenis, de functie, de verhalen en nog veel meer. Het boekje is verkrijgbaar in de museumwinkel.

boek stadhuis

Bij deze gelegenheid dragen we substantiaal bij aan de restauratie van het schilderij van Sybilla de Drie Burgemeesters.

drie burgemeesters

Bekijk het filmpje over de restauratie in de rubriek Actueel en klik op Restauratiefilmpje.

Aanwinst maart 2018 de Pattipan 

pattipan

Er ontbrak een pattipan aan het theeserviesje uit de collectie van het museum. Een leuke bijzonderheid is dat de afbeelding op de pattipan die van gravin van Gronsveld zou zijn, de vrouw van de porseleinfabrikant. De pattipan maakt sinds medio maart 2018 deel uit van de collectie. Deze aanschaf werd mogelijk dank zij bijdragen van de Stichting Hollands Porselein, de gemeente Weesp en de Vrienden van Museum Weesp. Dankzij u als vriend!

Belastingdienst merkt ons aan als een culturele ANBI

ANBI Op 14 april 2017 kreeg onze stichting het bericht van de Belastingdienst dat we vanaf 1 januari 2017 met terugwerkende kracht als culturele ANBI worden aangemerkt. Dat betekent dat donaties, sponsorgelden en legaten door de gevers aftrekbaar zijn van de belasting.

Onze sponsoren:

Hoogervorst Computer Training en Dienstverlening:

6 augustus 2019 tekende de heer G.F. Hoogervorst van Hoogervorst Computer Training en Dienstverlening het sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp.

Stichting Jubal:

14 mei 2017 hebben Sjoerd Huisingh en Marcel Linthorst van Stichting Jubal Weesp hun handtekening gezet onder het sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp.

Jubal

Wim Bos B.V. :

10 februari 2017 heeft Wim Bos sr. van Wim Bos Transport B.V. zijn handtekening gezet onder het sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp.

Wim Bos

Linda van den Berg Projectondersteuning:

20 januari 2017 heeft Linda van den Berg van Linda van den Berg Projectondersteuning & communicatie haar handtekening gezet onder het sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp.

Linda 

Anker Weesp:

16 december 2016 heeft Silvia Pfeiffer van Anker Weesp haar handtekening gezet onder het sponsorcontract van Stichting Vrienden Museum Weesp.

Logo Anker